Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinto

Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinto

Vuonna 2018 aloitimme yhteistyön Suomen kuvajournalistit ry:n kanssa ja sponsoroimme Kuvajournalismi 2017 -kilpailussa Uusi kuvajournalisti -sarjaa 2000 euron palkinnolla. Vuonna 2018 palkinnon voitti Joel Karppanen.

Säätiön sponsoroimalla Uusi kuvajournalisti -palkinnolla palkitaan kuvajournalisti, jolla on vahva visuaalinen näkemys ja tarinankerronnan taito. Sarjaan osallistuja ei ole saanut menestyä koti- tai ulkomaisissa ammattilaisten kuvajournalismikilpailuissa. Kuvajournalismi 2018 -kilpailun tulokset julkistetaan 18.3.2019.

Kuvajournalistipalkinto 2013

Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinto myönnettiin ”visioista ja yhteistyöstä paremman kuvajournalismin puolesta” nuorten kuvajournalistien 11-kollektiiville: Ossi Ahola, Rami Hanafi, Touko Hujanen, Miisa Kaartinen, Evelin Kask, Meeri Koutaniemi, Konsta Leppänen, Arttu Muukkonen, Sakari Piippo, Aleksi Poutanen ja Maija Tammi.

Kuvajournalistipalkinto 2011

Lehtikuvaaja Martti Brandt sai Patricia Seppälän säätiön vuoden 2011 kuvajournalistipalkinnon. Brandt palkittiin pitkäaikaisesta työstään suomalaisen kuvajournalismin saralla. 15 000 euron palkintoon kuuluu Leica-kamera, joka on palkinnon saajan tapaan vuosimallia 1939.

Kuvajournalistipalkinto 2009

Patricia Seppälän säätiö myönsi vuoden 2009 kuvajournalistipalkinnon valokuvaaja Caj Bremerille laaja-alaisesta ja pitkäaikaisesta työstä suomalaisen kuvajournalismin toteuttajana ja kehittäjänä.

Kuvajournalistipalkinto 2007

Patricia Seppälän säätiö myönsi vuoden 2007 kuvajournalistipalkinnon Topi Ikäläiselle pitkäaikaisesta työstä ja saavutuksista kuvajournalismin alueella.

Kuvajournalismipalkinto 2005

Vuonna 2005 kuvajournalismipalkinto myönnettiin valokuvaaja Seppo Savekselle. 14 000 euron suuruinen kuvajournalismipalkinto voidaan myöntää henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle merkittävästä, pitkäaikaisesta tai uutta luovasta työstä, toiminnasta tai saavutuksista kuvajournalismin alueella.


Touko Hujanen
Facebook
Facebook