Patricia Seppälän säätiön palkinnot

Patricia Seppälän säätiön palkinnot

Kuvajournalismi-kilpailun Uusi kuvajournalisti -palkinto

Vuonna 2018 säätiö aloitti yhteistyön Suomen kuvajournalistit ry:n kanssa ja sponsoroi Kuvajournalismi-kilpailussa Uusi kuvajournalisti -sarjaa 2000 euron palkinnolla. Sarjassa palkitaan kuvajournalisti, jolla on vahva visuaalinen näkemys ja tarinankerronnan taito. Sarjaan osallistuja ei ole saanut menestyä koti- tai ulkomaisissa ammattilaisten kuvajournalismikilpailuissa. 

2019

Uusi kuvajournalisti -palkinnon voitti Joonas Vohlakari.

2018

Uusi kuvajournalisti -palkinnon voitti Joel Karppanen. Kunniamaininnan sai Mikko Suutarinen.

 

Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinto

2013

Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinto myönnettiin ”visioista ja yhteistyöstä paremman kuvajournalismin puolesta” nuorten kuvajournalistien 11-kollektiiville: Ossi Ahola, Rami Hanafi, Touko Hujanen, Miisa Kaartinen, Evelin Kask, Meeri Koutaniemi, Konsta Leppänen, Arttu Muukkonen, Sakari Piippo, Aleksi Poutanen ja Maija Tammi.

2011

Lehtikuvaaja Martti Brandt sai Patricia Seppälän säätiön vuoden 2011 kuvajournalistipalkinnon. Brandt palkittiin pitkäaikaisesta työstään suomalaisen kuvajournalismin saralla. 15 000 euron palkintoon kuuluu Leica-kamera, joka on palkinnon saajan tapaan vuosimallia 1939.

2009

Patricia Seppälän säätiö myönsi vuoden 2009 kuvajournalistipalkinnon valokuvaaja Caj Bremerille laaja-alaisesta ja pitkäaikaisesta työstä suomalaisen kuvajournalismin toteuttajana ja kehittäjänä.

2007

Patricia Seppälän säätiö myönsi vuoden 2007 kuvajournalistipalkinnon Topi Ikäläiselle pitkäaikaisesta työstä ja saavutuksista kuvajournalismin alueella.

2005

Vuonna 2005 kuvajournalismipalkinto myönnettiin valokuvaaja Seppo Savekselle. 14 000 euron suuruinen kuvajournalismipalkinto voidaan myöntää henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle merkittävästä, pitkäaikaisesta tai uutta luovasta työstä, toiminnasta tai saavutuksista kuvajournalismin alueella.


Touko Hujanen